Sobni bicikl – praktičan trening za sve

0
210

Sobni bicikl jedna je od najatraktivnijih fitness sprava kojom u samo jednoj vježbi djelujete na gotovo sve mišiće, potičete izgaranje masnoća i ubrzano trošenje kalorija te poboljšavate stanje i kapacitet krvožilnog sustava.

Kao idealna sprava za aerobni trening sobni bickl danas možete naći u gotovo svim fitness centrima, a izutetno je popularan i za vježbanje kod kuće.
Vježbanjem na sobnom biciklu u samo 20 minuta dnevno ojačat ćete karidovaskularni i respiratorni sustav te poboljšat opće stanje organizma.
Osim aerobnih kapaciteta vožnjom bicikla posebno jačate mišiće nogu, stražnjice i donjeg dijela leđa, te samim time povećavate potrošnju kalorija, redukciju masnog tkiva i smanjujete mogućnost nastanka celulita.
Uz više različitih stupnjeva otpora sobni bicikl omogućava da intenzitet prilagodite vlastitim mogućnostima, vozite tempom koji vam najbolje odgovara, a sve s minimalnim opterećenjem na zglobove.
Stoga je sobni bicikl pogodan za rehabilitaciju, rekreativan trening ili za napredni trening kod profesionalnih sportaša.
Istovremeno će vam ekran na biciklu pokazivati koliko dugo vozite, koliko ste prošli kilometara, koliko ste kalorija potrošili te koji vam je puls.
Jedino što morate pripaziti je visina sjedala, a nju morate podesiti tako da da kada je pedala u donjem položaju, noga mora biti okomita na nju i malo savijena u koljenu .
Sve što morate učiniti je dignuti se iz naslonjača, sjesti na bicikl i uz likove svoje omiljene serije polako okretati pedale.
Prednosti vježbanja na sobnom biciklu:
– efikasna aerobna aktivnost koju možete prakticirati unutar stana ili kuće
– nije potrebno mnogo pripreme za vježbanje – ustanete iz naslonjača, sjednete i okrećete pedale
– prilagodljiv sustav otpora koji vama omogućava bolju kontrolu nad intenzitetom i treningom
– idealna aktivnost za ljude svih dobnih skupina, naročito za oboljele od bolesti srca i krvnih žila
– vježbanjem na sobnom biciklu jačate gotove sve mišićne skupine, a posebno mišiće nogu i stražnjice
– poboljšava opću izdržljivost organizma
– ubrzava metabolizam,  potiče izgaranje masnoća i ubrzava gubitak kilograma
– idealana aktivnost za jačanje kardiovaskularnog i respiratornog sustava
– minimalno opterećenje na zglobove
– uz pomoć kompjutera možete precizno pratiti sve važne parametre vašeg treninga
– idealan za početnike kao i za napredne vježbače
Fitnes preporuka: Bowflex